Лідери країн ЄС підтримали варіант угоди про Brexit, запропонований Терезою Мей, - The Independent

На зустрічі в Брюсселі в неділю, 25 листопада 2018 року, 27 національних лідерів ЄС погодились схвалити угоду Терези Май про вихід Великої Британії (Brexit) зі складу Європейського Союзу

Глави держав та урядів підтримали цей договір після зустрічі, що тривала приблизно півгодини й стала підсумком попереднього півторарічного переговорного процесу, повідомляє лондонська The Independent.

У неділю вранці Європейська Рада випустила заяву, наголосивши, що вона "схвалила" угоду про Brexit та "схвалила" політичну декларацію про майбутні відносини.

Але, незважаючи на політичний результат, досягнутий сьогодні у Брюсселі, варіант угоди від Мей має ще подолати величезний супротив у Вестмінстері та Британії в цілому, включно з усіма опозиційними партіями і великою частиною правлячої консервативної партії.

Водночас, керівники країн Європи сьогодні на саміті закликали британський парламент також підтримати даний документ.

Президент Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що ця угода є "найкращою можливістю", і що ЄС не змінить свою "фундаментальну позицію".

Разом з тим, як наголошує видання, досі лишається незрозумілим, що відбуватиметься у тому випадку, якщо Палата громад відхилить угоду. Дехто висловлює припущення, що тоді має бути проведено новий референдум.