Як зміниться життя Нацполіції: своє житло через 2 роки служби, оплата квартири й підвищення окладів на 30%

З 1 січня 2019 року зарплата поліцейських буде збільшена на 30%, також вони зможуть отримувати компенсацію за винаймування житла й з'явиться доступна програма забезпечення власними оселями

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та очільник Нацполіції Сергій Князєв розповіли 24 листопада 2018 року під час зустрічі з поліцейськими Харківської області, інформує Департамент комунікації МВС України.

"Вже з 1 січня 2019 року заробітна плата поліцейських буде збільшена на 30%. Кабмін вже прийняв постанову і кожен поліцейський, який платить за оренду житла, при умові належного оформлення договору оренди, буде отримувати компенсацію.

Але цього не достатньо і ми прийняли рішення, що треба зайнятися основними питаннями побуту. Нам вдалося реалізувати програму іпотеки. Кабінет Міністрів проголосував за цю програму і вона внесена в бюджет на 2019 рік.

Введення системи отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу МВС за вислугу років – ключовий компонент нашої мотиваційної програми", - сказав Аваков.

Як зазначив Князєв, після двох років успішної служби бажаючі отримуватимуть власне житло "відразу".

"Ми пропонуємо два роки прослужити, оформити договір за іпотечною програмою і отримати житло одразу. Відсотки платить держава в особі МВС та Нацполіції. Але одна умова – ви служите чесно. Якщо поліцейський вчинив недоброчесний вчинок, порушив закон, він звільняється зі служби та залишається сам на сам з кредитом та відсотками по ньому", - пояснив він.

Як раніше підкреслював Аваков програма забезпечення житлом поліцейських та рятувальників стала можливою завдяки високому рівню довіри суспільства до них.