YouTube змінить підхід до реклами: там з'ясували, що саме дратує користувачів

В Google провели дослідження, щоб з'ясувати: користувачів дуже дратують часті перерви на рекламу. Тепер YouTube буде рідше переривати перегляд, але показуватиме одразу 2 ролики перед відео

Про це йдеться у блозі компанії.

"Наші недавні дослідження щодо користувачів показують, що на додаток до таких факторів, як довжина реклами, глядачі досить чутливі до частоти рекламних пауз, особливо під час тривалих сеансів перегляду. Завдяки цьому дослідженню ми також дізналися, що менша кількість перерв корелює з кращими показниками, включаючи меншу відмова від контенту і більш високі темпи перегляду реклами", - йдеться у повідомленні. 

У відповідь на отримані дані компанія пропонує інший варіант: замість частих перерв на ролики довжиною у 6 секунд, глядачам демонструватимуть 2 реклами перед переглядом.

Під час тестування нового формату перерв на рекламу було до 40% менше. Рекламодавцям тим часом обіцяють зростання охоплень на 8-11%, частота показів теж повинна збільшитися на 5-10%. Тобто, в загальному обсязі реклами на відеохостингу побільшає. Для невдоволених цим користувачів у Google є одна пропозиція - платна підписка YouTube Premium.

До кінця року новий формат реклами з'явиться в веб-інтерфейсі YouTube на десктопах, потім додадуть мобільні пристрої і телевізори.