Агресія Росії у Керченській протоці: в РФ розповіли, де перебувають поранені моряки

Троє поранених українських моряків із захопленого Росією судна перебувають у 1-й Керченській лікарні в анексованому Криму

Про це повідомила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова, передає "Громадське".

"Трьох під час затримання було поранено. Їм надали необхідну медичну допомогу, їхньому життю нічого не загрожує. Інші моряки не перебувають у СІЗО. Вони на території прикордонної частини у Керчі, не можу сказати, де конкретно. Але вони у слідчих, проводиться опит зараз", — сказала Москалькова.

Три українських судна затримані та перебувають у порту в анексованій Керчі. Омбудсмен заявила, що інші члени екіпажу перебувають у слідчого на опитуванні. 

"Порушена кримінальна справа",- заявила Москалькова. Втім, не уточнила статтю Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що Росія стверджує, що від обстрілу постраждали лише троє українських моряків. Водночас Україна заявила, що постраждали шестеро і двоє з них були з важкими пораненнями.

Водночас, уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook, що готує офіційні запити, аби з'ясувати у якому стані та де знаходяться українські моряки.

"За інформацією, розповсюдженою Центром громадських зв’язків ФСБ РФ, українські моряки перебувають на території Росії. За словами Москалькової, вона направила всі необхідні запити до державних органів РФ, щоб з’ясувати скільки громадян України зараз утримуються, в якому вони фізичному стані і чи необхідна їм медична допомога,"- написала омбудсмен.