Представник США в ООН: Ми рішуче підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України

Під час цього засідання постійний представник США Ніккі Хейлі висловила стурбованість інцидентом у Керченській протоці "який є небезпечною ескалацією і порушенням міжнародного права"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ми рішуче підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України в її визнаних міжнародним співтовариством кордонах, що поширюються на її територіальні води", - заявила Хейлі, назвавши російські дії провокацією.

Вона додала, що її заява не лише від імені США, але і представлених у РБ ООН Франції, Нідерландів, Польщі, Швеції та Великої Британії.

Хейлі також повідомила, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп неодноразово заявляв про бажання хороших відносин з Росією, але "такі дії РФ роблять це неможливим". Вона запевнила, що США зберігатимуть антиросійські санкції щодо Криму.

Посол нагадала, що у травні США засудили відкриття і побудову Росією Керченського мосту. Пізніше США засудили і залякування Росією кораблів в Азовському морі.

"Ми закликаємо Росію поважати міжнародні зобов’язання, не залякувати кораблі і здійснити деескалацію ситуації", - резюмувала Хейлі.