США, Німеччина та Австралія засудили агресію РФ у Азовському морі

У Конгресі Сполучених Штатів Америки засудили агресивні дії Росії в Керченській протоці

Про це повідомила прес-служба посольства України в США у Facebook.

"Зухвале порушення Росією міжнародного права в Азовському морі та провокаційні атаки щодо суверенітету України є абсолютно неприйнятними. Росія повинна негайно відновити свободу плавання через Керченську протоку, дозволивши українським суднам вільно використовувати українські порти", - йдеться в заяві конгресмена та співголови Українського конгресового комітету Брайяна Фіцпатріка.

Крім того, він додав, що США не мають ігнорувати агресію Росії проти України.

"Я закликаю президента і адміністрацію притягнути до відповідальності Володиира Путіна на наступному тижні на саміті G20. Ми повинні стати пліч-о-пліч з українцями", - додав конгресмен у заяві.

Голова комітету німецького Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген написав у Twitter, що ескалація Росією напруженості в Азовському морі доводить відсутність інтересу з її боку до пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту з Україною.

"Так, на жаль. Ця ескалація є доказом того, що Росія, схоже, не зацікавлена в будь-яких результатах від переговорного процесу щодо України", - заявив він.

Посольство Австралії в Україні закликало Росію відновити вільне пересування у Керченській протоці.

"Ми повністю підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України та закликаємо Росію відновити права на пересування у Керченській протоці", - написали у Twitter.