У Києві востаннє поставили "Викрадення Європи"

23 та 24 листопада у Києві проходив міжнародний театральний фестиваль ВИБІР. Документальний театр

Три незалежні театри з Німеччини, Росії та України на сцені театру Франка показали власне бачення політичних процесів у своїх країнах. 

Виставу українського Центру "ТЕКСТ" гості фестивалю побачили востаннє. Перформанс «Викрадення Європи» присвячено проблемам європейського вибору країни. Усі персонажі - прототипи реальних чиновників з різних областей України. Готуючись до вистави, режисер Андрій Май та драматург Олексій Доричевський їздили по різних містах і селах, спілкувалися з місцевими жителями та представниками влади. Все що відбувалося на сцені - результат реальних діалогів з людьми.

"Коли ми прийшли до влади» - перформанс російського театру DOC викликав неоднозначну реакцію та емоції у глядачів. Це вистава про те, якою могла б бути Росія, якби у цій країні була демократична влада. Не всі глядачі погоджувалися саме з таким розвитком подій, оскільки сценарій не передбачав тотальної зміни системи. Під час дискусії наприкінці вистав було досить багато гострих питань до режисера театру - Зареми Заудінової. 

Вистава німецького театру Interrobang "Емократія" - про демократію, що "кульгає". Глядачі були безпосередньо залучені до процесу та власними діями впливали на розвиток подій на сцені. Режисер та один із акторів вистави - Лайос Таламонті з Берліну.

Перформанси російського та українського театрів можна було побачити востаннє на фестивалі "ВИБІР. Документальний театр". Окрім поціновувачів театрального мистецтва, вистави відвідали громадські діячі, журналісти, активісти та блогери.

Організатори заходу: Goethe-Institut за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Телеканал "Еспресо" виступив інформаційним партнером заходу.

Автор фото: Сергій Хандусенко.