У Сенаті США закликали Трампа посилити допомогу Україні

Президента США Дональда Трампа закликають надати додаткову військову допомогу Україні через російську агресію в Керченській протоці

Про це заявив сенатор від Демократичної партії Боб Менендез, передає The Hill.

"Кремль знову показав, що поважає лише сильного супротивника, що може вистояти проти цькування. У цей жорстокий час США не можуть дозволити собі демонстрації президентом Трампом слабкості, яку ми бачили під час саміту "Великої двадцятки" у Гельсінкі. Пане президенте, це ваша можливість нарешті показати американське лідерство у захисті наших принципів та наших близьких союзників у Європі", - сказав Менендез.

Сенатор також наголосив, що Конгрес має ухвалити Акт про захист американської безпеки від кремлівської агресії, що підтвердить підтримку НАТО та запровадить додаткові санкції проти Росії.

Ще один сенатор-демократ - Кріс Мерфі - заявив про необхідність пильнувати за іншими напрямку російського тиску щодо України.

"Світ має відповісти на нові військові провокації Росії проти України. Але Росія любить, коли світ звертає увагу лише на її військові дії і загалом ігнорує щоденні економічні, політичні напади, кібератаки та інформаційні напади проти України та інших. Зрештою, спосіб Росії для перемоги в Україні - це невпинні політичні та економічні атаки, які з часом переконують Україну йти на угоду з Москвою та повертатися до кремлівської орбіти. Однак, оскільки ця компанія довготривала і щоденна, Рада Безпеки ООН з цього питання не зустрічається", - написав сенатор у Twitter.

Мерфі наголосив, що успіх Росії в Україні залежить саме від невпинного впливу на внутрішню ситуацію.