У ВМС пояснили, чому не відправили літаки до Керченської протоки

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко відповів на питання журналістів, чи достатньо у ВМС України сил для ймовірної повномасштабної війни на морі та чому до Керченської протоки не відправили авіацію

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Стосовно сил - безперечно є. У нас немає такого потенціалу корабельного складу, адже, як знаєте, основний корабельний склад залишився в анексованому Криму, але є  потужні берегові війська та морська піхота, яка спроможна щодо відбиття нападу з морського напрямку при проведенні морської десантної операції. Є відповідні засоби стосовно захисту нашого узбережжя", - каже Воронченко.

У нього також запитали, чому не було піднято авіацію і не було відповіді військовим методом одразу після тарану і під час захоплення катерів.

"Ми розглядали підтримку авіацією. Але, як ви знаєте, протягом 4-ох років Крим не те що насичений, він перенасичений засобами протиповітряної оборони, комплекси С-400 та С-200 та потужна система ПВО, зокрема на Керченському півострові. Доба була уже темна. Застосовувати і долати систему ПВО було б дуже обтяжливо", - додав він.