Як працюватиме мобільний зв'язок під час воєнного стану. Пояснення операторів

Українські мобільні оператори ("Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell) готові до роботи в умовах воєнного стану

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в прес-службах компаній.

"Мережа мобільного та фіксованого зв'язку" Київстар "працює в звичайному режимі, і у абонентів немає приводу для занепокоєння. Якщо будуть якісь зміни в порядок і умови надання послуг, ми оперативно повідомимо про це абонентам", - відзначили в прес-службі " Київстару ", підкресливши, що компанія у своїй діяльності керується виключно вимогами чинного законодавства.

У прес-службі lifecell підкреслили, що згідно із законодавством, обов'язком операторів є забезпечення повної готовності своїх мереж до роботи в умовах воєнного стану. 

"Lifecell готовий забезпечити роботу своєї мережі в умовах надзвичайного або воєнного стану, в тому числі, і можливість оповіщення абонентів. Однак точно сказати про те, що зміниться в роботі компанії і як це відіб'ється на абонентах, можна буде тільки після схвалення указу президента Верховною Радою ", - заявили в прес-службі.

У прес-службі "Vodafone Україна" також підтвердили готовність забезпечити роботу своєї мережі в умовах надзвичайного або воєнного стану, уточнивши, що перебоїв в роботі мережі в понеділок не спостерігається.