Напад РФ у Керченській протоці: "суд" заарештував трьох моряків

27 листопада підконтрольний Росії суд в Криму заарештував трьох українських моряків - Володимира Варемеза, Сергія Цибізова і Андрія Оприско, яких військові РФ захопили у полон на Керченській протоці

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

"Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці до 25 січня 2019 року члена екіпажу буксира "Яни Капу" Володимири Варемеза", - йдеться у повідомленні. 

Журналіст додав, що заарештували також українського моряка Сергія Цибізова.

"Також на два місяці суд заарештував Сергія Цибізова. Адвокат Оксана Железняк, яка представляла його інтереси, розповіла, що звинувачення йому було представлено по частині 3 статті 322 КК РФ - "незаконний перетин кордону", - написав Наумлюк.

За словами журналіста, для того, щоб  вимагати арешту, звинувачення було перекваліфіковано на третю частину - злочин групою осіб за попередньою змовою, яка передбачає відповідальність до шести років позбавлення волі.

Цибізов сказав адвокату, що його не катували, проте "тиснули психологічно для дачі необхідних показань". Український моряк не визнав провину, а заявив, що виконував накази вищого начальства.

"Суддя Київського райсуду Сімферополя Віктор Можелянскій заарештував на два місяці старшого матроса з катера "Нікополь" Андрія Оприск", - написав журналіст.

Читайте також: Воєнний стан: причини і наслідки