Німеччина засудила російського нападника на автобус "Боруссії" до 14 років ув'язнення

У Німеччині до 14 років тюремного ув'язнення засудили обвинуваченого у нападі на командний автобус футбольного клубу Борусія Дортмунд

Про це повідомляє AFP.

Обвинуваченим є 29-річний громадянин Німеччини, російського походження Сергій Венергольд. 11 квітня 2017 він зупинився в тому ж готелі, що й команда, яка ввечері відправлялася на матч Ліги чемпіонів.

Зловмисник заховав у огорожі біля входу в готель три вибухових пристрої, в кожному з яких був кілограм суміші перекису водню й близько 65 металевих болтів розміром з сигарету.

У результаті вибуху постраждали двоє людей: гравець Борусії Бартра, а також співробітник поліції, який супроводжував автобус.

Венергольд залишив на місці вибухів лист з терористичними мотивами ІДІЛ, таким чином викликавши початкові підозри про можливу атаку джихадистів.

Слідству вдалося встановити, що він розраховував отримати фінансову вигоду від атаки, сподіваючись на падіння ринкової вартості клубу.

За словами прокурорів, Венергольд купив опціони й контракти на суму близько 26 тисяч євро - по суті ставка на падіння курсу акцій клубу - й сподівався отримати півмільйона євро.

Венергольд був заарештований через десять днів після атаки. Він визнав свою провину та розкаявся.

Суд визнав обвинуваченого винним по 28 пунктах звинувачення у замаху на вбивство. Прокурор під час судового процесу вимагав довічного позбавлення волі.