Польща підтримує посилення санкцій проти РФ, - Дуда

Польща підтримає міжнародні ініціативи щодо розширення санкцій проти Росії за її агресивні дії проти українців у Керченській протоці, якщо такі пропозиції з’являться на порядку денному, заявив після переговорів у Софії з президентом Болгарії Руменом Радевим у вівторок президент Польщі Анджей Дуда

Про це повідомля. РАР.

“Якщо будуть такі міжнародні ініціативи, і якщо вони з’являтимуться, як наприклад питання подальших санкцій, Польща, без сумніву, включатиметься в ці ініціативи, оскільки ми готові на будь-які дії, які призведуть до завершення цього конфлікту”,- заявив Дуда.

Він підкреслив, що гинуть люди, і є величезне занепокоєння щодо безпеки, відтак потрібно зробити все можливе, щоб проблему було розв’язано.

Дуда підкреслив: немає жодного сумніву, що Росія в Україні є “агресором, і вкотре порушено міжнародне право і угоди, підписані між Росією та Україною, зокрема про судноплавство в Азовському морі”.

Президент РП наголосив на необхідності деескалації та відновлення міжнародного ладу.

“Закликаємо до дотримання міжнародного права. Українські моряки, яких взяли в полон російські війська, мають бути звільнені, Росія також має повернути Україні затримані кораблі”, - наголосив Дуда.

Раніше Порошенко та Дуда закликали ЄС посилити санкції на Росію через агресію у Керченській протоці.