Полторак пояснив послу США причини введення воєнного стану

Міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч із послом США в Україні Марі Йованович та новопризначеним стратегічним радником від США Кітом Дейтоном

Про це повідомляє прес-служба Міноборони. 

Міністр оборони  поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію, що склалася в Азово-Чорноморському басейні. Полторак зазначив, що вчора Верховна Рада затвердила Указ президента про введення воєнного стану на 30 діб в окремих областях.

"Введення воєнного стану необхідне як превентивний захід у разі проведення Росією повномасштабної сухопутної військової операції проти України. Ми повинні перевірити готовність реагувати на будь-який розвиток подій", — зазначив Полторак. 

Під час зустрічі пані Марі Йованович представила стратегічного радника від Сполучених Штатів Америки пана Кіта Дейтона, який розпочинає роботу в Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗС України.

Сторони обговорили питання упровадження принципових проектів оборонної реформи в Україні, зокрема заходи, які проводяться в оборонному відомстві у зв’язку із прийняттям Закону України «Про національну безпеку», впровадження цивільного контролю у Міноборони, посилення прозорості закупівель з метою унеможливлення зловживань у цій сфері, реформування військової освіти, проведення оборонного огляду та реформи управління Збройними Силами України.