Прокуратура оголосила підозру військовим РФ за напад на українські кораблі. СПИСОК

СБУ та військова прокуратура оголосили підозру прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків

Відповідну заяву опублікував прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook. 

Зазначається, що 27 листопада слідчі СБУ в Одеський області та військові прокурори Військової прокуратури Південного регіону України оголосили підозру вісьмом прикордонникам ФСБ та Збройних Сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

Кримінальні правопорушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України:

Спікер ГПУ перерахував прізвища російських військових, яким оголошено підозру:

Прокуратура спрямувала підозри за місцем служби військовослужбовців РФ та готує клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу.

"Вказані військові особи Прикордонної служби ФСБ РФ та інші військові службові особи Чорноморського флоту РФ координували та організували напад військових кораблів РФ на українських моряків шляхом здійснення артилерійського обстрілу та тарану українських кораблів, внаслідок чого українські військові зазнали поранень та були захоплені разом з військовою технікою", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, інформацію підтвердив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Особливо пильно будемо розслідувати дії капітана 3 рангу Щипіцина і його підлеглих, які відкрили вогонь по українських моряках", - написав він.