"Наслідки шаленого тиску", - ВМС про "допит" українських моряків

Військово-Морські сили ЗС України з розумінням ставляться до так званих свідчень українських моряків, незаконно захоплених Росією у полон у Керченській протоці

Відповідну заяву ВМС опублікували у Facebook. 

"На відео - наші військові. Ми добре знаємо цих хлопців. Зараз вони зовсім інші, і кожен може побачити наслідки шаленого тиску на них", - йдеться у повідомленні. 

У ВМС заявляють, що українські моряки діяли законно, згідно норм міжнародного морського права й чинних договорів. Крім того, зазначається, що методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. 

"У 2014 році в Криму частина наших людей побувала в застінках ФСБ РФ і чудово розуміє тиск та заходи впливу, що окупанти здійснюють під час допитів", - написали у ВМС.

Україна вживає усіх можливих зусиль для визволення військовослужбовців з полону, в тому числі долучаючи до цього світову спільноту. 

Крім того, у ВМС опублікували радіозапис звернення українського командира під час захоплення Росією корабельну групу ВМС України та його прохання про допомогу. 

"Командир мбака Бердянськ чітко роз'яснює свої наміри згідно норм міжнародного морського права", - йдеться у повідомленні.

 

Читайте також: Нервовий воєнний стан