У російському Калінінграді сплюндрували пам'ятник філософу Канту

Невідомі облили фарбою пам'ятник Іммануілу Канту біля Балтійського федерального університету, а також могилу філософа

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Невідомі облили пам'ятник і могилу фарбою, а також розкидали листівки із закликом зривати таблички, що носять "ім'я ворога".

Пам'ятник знаходився на території Балтійського федерального університету ім. Іммануїла Канта.

На місці працює поліція і з'ясовує деталі. Також працюють спеціалісти, які з'ясовують склад фарби, аби зрозуміти, чим краще відчистити пам'ятник.

Навколо пам'ятнику розкидані листівки із закликом до студентів зривати таблички, які носять ім`я ворога. 

У прес-службі університету, зазначили, що автори цих листівок явно помилилися у своєму зверненні до студентів. "Це явний марення, так як нинішнє покоління учнів БФУ по-справжньому пишається ім'ям свого університету".

Зазначимо, що до 1945 року Калінінград був німецьким прусським містом Кеніґсберґ. Але під час Другої Світової війни Росія його захопила. І, відповідно до рішення Потсдамської конференції, північна частина німецької провінції Східна Пруссія, разом зі своєю столицею Кенігсбергом (нині Калінінград), тимчасово була передана Радянському Союзу.

Пізніше, під час підписання договорів про межі Калінінградську область було повністю визнано володіннями Радянського Союзу.

4 липня 1946 після смерті «всесоюзного старости» М. І. Калініна в його честь Кенігсберг було перейменовано в Калінінград, хоча у Калініна не було жодного прямого відношення до міста