Україна вдвічі знизить тарифи на транзит газу

Національна комісія з питань регулювання енергетики і комунальних послуг схвалила проект постанови щодо зменшення тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу

Про це у Facebook написала глава НКРЕКП Оксана Кривенко.

У нацкомісії запевняють, що новий тариф дозволить підвищити конкурентоздатність ГТС.

"Сьогодні схвалили проект постанови НКРЕКП, який передбачає зменшення більш ніж вдвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу. Новий тариф дозволить підвищити конкурентоздатність ГТС, відкрити нові можливості для газовидобувників та одночасно покрити усі операційні витрати оператора газотранспортної системи та забезпечити достатній рівень прибутку для капітальних інвестицій", - зазначила Кривенко.

Голова НКРЕКП додала, таке рішення є важливим продовженням державної політики в частині зміцнення енергетичної безпеки України "з урахуванням усіх викликів, які нині стоять перед нашою державою".

У квітні Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" направила НКРЕКП пропозиції знизити тарифи на транзит газу. Зокрема, комісії були направлені пропозиції щодо зміни діючої методики розрахунку тарифів на послуги з транспортування природного газу, яка була прийнята у вересні 2015 року.