Активісти блокують роботу Ocean Plaza вже всередині ТЦ

28 листопада активісти заблокували роботу торговельно-розважального центру Ocean Plaza всередині

Про це повідомив кореспондент Еспресо.TV Юрій Чміль.

"Біля входу у ТЦ чергують близько двох десятків поліцейських. Проте, ситуація тут спокійна. На вході будівлі ТЦ залишаються надписи, які зробили активісти з організації громадської всеукраїнської "Сокіл". Вони всі зараз зайшли всередину ТЦ, тому що продовжили свою акцію всередині будівлі. Шин, як вчора немає", - повідомив кореспондент. 

За словами кореспондента, активісти заблокували рецепцію та адміністрацію. 

Читайте також: Вогонь для друга Путіна. Хто та чому палить фаєри біля Ocean Plaza

 

Також відомо, що роботу ТРЦ заблокували активісти ВГО “Сокіл” (молодіжне крило “Свободи”).

200 активістів націоналістичної організації “Сокіл” зайшли в будівлю Ocean Plaza на вулиці Антоновича і заявили, що беруть ТРЦ під свій контроль.

Про це повідомляє Telegram-канал ВГО “Сокіл”.

При цьому вони уточнили, що не створюють жодних перешкод для роботи українських магазинів на території ТРЦ. Активісти вимагають закрити ТРЦ, що належить, за їх словами, російським бізнесменам.

“Вимагаємо припинити фінансування тероризму та вбивства українських солдатів за рахунок коштів, які виводяться з України через ТРЦ”, — йдеться в заяві організації.

“Наголошуємо, що націоналісти не створюють жодних перешкод для діяльності українських магазинів, підприємств чи установ, розташованих на території Ocean Plaza”, - йдеться у повідомленні ВГО.

Джерело:  Telegram-канал ВГО “Сокіл”.
 
На блокування відреагували у самому ТРЦ.

“Керуюча компанія ТРЦ Ocean Plaza звертає увагу громадськості на дії радикальних організацій, які загрожують здоров'ю та життю українських громадян: відвідувачів, орендарів і співробітників ТРЦ.

Створення критичних ситуацій в найпопулярнішому ТРЦ України - це прямі дії, спрямовані проти понад 50-ти тисяч наших співгромадян, які щодня відвідують торговий центр. Крім того, в Ocean Plaza представлені як міжнародні, так і українські бренди. І будь-які неправомірні дії щодо цього проекту приносять збитки орендарям, перешкоджають їх діяльності і завдають шкоди іміджу України в очах світової спільноти”, - вважають у Ocean Plaza.

Відомо, що близько 12:30 у ТРЦ приїхали кілька десятків поліцейських, вони оточили радикалів і спробували вивести їх з торгового центру. Виникла бійка, правоохоронці затримали заступника голови “Сокола” Івана Косенка.

“Поліція почала штовханину, затримавши активіста, а також, штовхнули жінку, яка впала від цього на підлогу, через те, що заступилася за хлопця”, - пишуть у каналі ВГО.

О 15:28 стало відомо, що активіста, який був затриманий поліцією, доставили до Голосіївського райвідділку поліції міста Києва та після допиту відпустили.

  •  Нагадаємо, 6 липня, у Києві члени громадської організації "Сокіл" з фаєрами пікетували ТЦ "Ocean plaza" на знак протесту проти продажу російських товарів.