Авіакатастрофа в Індонезії: літак не був придатним

Слідство, яке займається авіакатастрофою в Індонезії, назвало літак Boeing-737 непридатним для польотів

Про це повідомляє служба BBC.

За їхньою інформацією,  попередньому звіті про стан літака було виявлено технічні проблеми, пов'язані з попередніми польотами.

Висновки Національного комітету з безпечного транспорту твердять, що Lion Air повернули літак до експулатації, не дивлячись на те, що у нього були проблеми у попередніх рейсах (зокрема, у рейсі з Денпасар (місто на острові Балі - Ред.) до Джакарти).

"Протягом цього польоту у літака виникли технічні проблеми, проте, пілот віришив продовжити рейс", - зауважив Нуркахіо Утомо, голова авіації в Національному комітеті з безпеки транспорту.

У доповіді  йдеться про кілька процедур технічного обслуговування, які проводилися задля вирішення проблем літака.

"На наш погляд, літак більше не був придатним для польотів", - сказав він. Однак сам комітет не подає звіт із цим висновком. 

У звіті також зазначалося, що пілоти намагалися вопратися з автоматизованою системою протитанкової автоматики - нова функція сімейства літаків 737 Max.

Як повідомлялось раніше, 29 жовтня в Індонезії розбився Boeing авіакомпанії Lion Air, що виконував внутрішній рейс з Джакарти (Індонезія), на борту було 189 людей.