Фріз пропонує надати статус УБД бійцям добробатів

28 листопада міністр у справах ветеранів Ірина Фріз на засіданні Кабінету міністрів розповіла про діяльність Міністерства у справах ветеранів

Про це повідомляє Еспресо.TV

"Цілі та завдання нашого міністерства будуть полягати у створенні нової нормативної бази для діяльності міністерства на наступні десятиріччя. У тому числі ми будемо займатися законодавчою базою. Це стосується закону про ветеранів та членів їх родин, який, в тому числі, буде вирішувати питання статусу УБД для добробатів. Також ми будемо спрямовувати нашу діяльність на те, щоб була відповідність державних гарантій потребам ветеранів і була зроблена верифікація даних з різних реєстрів в єдиний державний реєстр ветеранів. Ми будемо спрямовувати свої зусилля на те, щоб було максимально спрощено процедури для надання послуг ветеранам. Також ми будемо сприяти широкому розвитку співпраці і громадському контролю", - сказала вона.

За словами міністра, співпраця з громадськими організаціями буде виключно на проектному принципі на рейтинговому голосуванні за конкретні проекти. Жоден проект тепер не буде отримувати гроші під конкретну особу чи під конкретну громадську організацію.

"Ми плануємо після утворення єдиного державного реєстру ветеранів створити онлайн платформу так звану базу "Є-ветеран", яка має можливість об"єднати в собі сервіси та мобільні додатки, якими будуть користуватися в режимі онлайн", - сказала вона.