"Нафтогаз" не допускає представників Рахункової палати до перевірки компанії

За словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана, було розпочато аудит "Нафтогазу", але їх не допустили до перевірки

Рахунковою палатою було розпочато аудит "Нафтогазу", де нас не допустили до перевірки. Стаття 8 закону про Рахункову палату каже, що всі члени Рахункової палати повинні мати доступ до всіх баз, створених з державного бюджету.

Про це під час засідання уряду у середу повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає Еспресо.TV

“Рахункова палата зробить контрольний захист і проінформує суспільство про ті питання, які були викладені народними депутатами в частині дослідження щодо “Нафтогазу”,- повідомив Пацкан.

Пацкан повідомив, що контрольна група Рахункової палати "без жодних перешкод відпрацювала з секретаріатом Кабінету міністрів та Міністерством економіки". Проблеми, з його слів, виникли в "Нафтогазі".


Нагадаємо, Рахункова палата має намір дослідити діяльність керівництва НАК "Нафтогаз України" у частині премій у розмірі 45,6 млн доларів, з яких уже виплачено 20,7 млн дол.

Після цього Пацкан звернувся до прем’єра Володимира Гройсмана та Кабінету міністрів з проханням врегулювати це питання.

За словами Гройсмана, якщо буде потрібне окреме розпорядження уряду щодо відкриття інформації для Рахункової палати, це буде зроблено.

"Вчора я отримав вашого листа, підписав його. Якщо лист не буде діяти, то ми на наступному засіданні уряду будемо розглядати це питання", - заявив прем’єр-міністр під час засідання уряду, передає  Еспресо.TV.

"Я вважаю, що будь-яка державна компанія має бути відкритою, публічною. Я зацікавлений у тому, щоб усі були перевірені, інформація - відкритою. Якщо треба буде окреме розпорядження уряду щодо відкриття інформації для Рахункової палати, ми це зробимо", - заявив Гройсман.