Забирайтеся з України, містер Путін: Порошенко розраховує на Трампа на саміті G20

Президент України Петро Порошенко заявив, що розраховує на підтримку президента США Дональда Трампа під час саміту G20

Про це повідомила прес-служба президента України.

В інтерв'ю американському телеканалу NBC Порошенко заявив, що розраховує на підтримку Трампа під час саміту G20, а одним з її варіантів, окрім заклику до Путіна забиратися з України, може бути захід кількох суден НАТО в Чорне море. 

"Є дві версії. Перша - це Нормандський формат, Мінські угоди, деескалація ситуації в Азові, деокупація Криму та багато іншого. Але можна зробити це коротше і в кількох словах: "Забирайтеся з України, містер Путін", - сказав Порошенко.

Він також сказав, що отримав тверду позицію про його підтримку суверенітету, територіальної цілісності України та нашої боротьби за свободу та демократію.

"І в цій ситуації я розраховую на США", - зазначив президент.

Він зауважив, що одним з можливих варіантів підтримки України може бути захід кількох суден НАТО в Чорне море, бо це мета глобальної безпеки. Також може обговорюватись питання, які країни можуть надати такі судна, але це мають бути країни НАТО, аби більше не дозволити Росії діяти таким чином.

Президент сказав, що запровадження воєнного стану в кількох областях України має на меті захист і держава не має наміру вдаватися до військових дій, спрямованих проти будь-кого. Порошенко заявив, що Україна повинна бути готова до російської агресії.

"Ми лише будемо краще підготовлені до захисту нашої країни. Це реальна мета Росії - окупація моря. І це початок агресії. Це не просто атака двох українських легких військових катерів та одного буксира. Це агресія в Азовському морі", - сказав він.