Путін постійно для підвищення рейтингу організовує "войнушку", - Геращенко

Президент РФ Володимир Путін почав ескалацію в Керченській протоці, бо хоче знищити українську економіку та підвищити свій рейтинг

Про це написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

"Катастрофічне падіння рейтингу Путіна в РФ. Й в таких випадках він завжди організовує якусь войнушку", - написала Геращенко.

Перший віце-спікер також навела низку причин, чому Росія пішла на ескалацію в Азовському морі саме зараз. За словами Геращенко, одним із найважливіших для Путіна напрямів війни проти України є знищення української економіки.

"В 2016-му завдяки нашим доморощеним корисним ідіотам (пам'ятаєте "блокаду на крові"?) було вкрадено наші металургійні підприємства на окупованому Донбасі, які були перереєстровані на підконтрольній території і сплачували податки. Результат — втрата 1% ВВП і ринків експорту. В Маріуполі й Бердянську знаходяться наші порти, й зараз їх робота фактично заблокована. Це — одна з цілей Путіна", — наголосила вона.

Ще однією причиною, на думку першого віце-спікера, є наближення виборів в Україні.

"Путін прагне зробити все для зміни влади в нас і підіграти всім, аби не Порошенко", - написала вона.

Геращенко заявила, що держава зобов’язана в першу чергу підтримати захоплених та заарештованих Росією моряків та їх родини.

Читайте також: Як дотримуватись інформаційної гігієни, коли війна