САП учетверте викликала Продана на допит, чекають 30 листопада

Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликає колишнього виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана на допит 30 листопада

Про це повідомляє САП у Facebook. 

"Ним та його адвокатами отримано повідомлення про виклик на 30 листопада на 09.00 до приміщення НАБ України для проведення з ним процесуальних дій в межах провадження за ч. 3 ст. 368-2, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Також у САП наголосили, що Продан, попри обіцянки "негайно" прибути до прокуратури після повернення до України з Німеччини, в аеропорту "Бориспіль" 26 листопада відмовився отримати повістку про виклик на 12.00 того ж дня і не прийшов ані до прокурорів САП, ані до детективів Національного антикорупційного бюро України. 

У прокуратурі наголосили, що Продан тричі викликався на допит на 8, 15 та 20 листопада, але не з’явився та дотепер не надав будь-яких підтверджувальних документів щодо поважності причин своєї неявки. 

Також у САП відзначили, що твердження про нібито перебування Продана за кордоном на лікуванні та надання захисниками фотокопій аркушу паперу на німецькій мові про нібито перебування Продана з 15 по 21 листопада у клініці Байройт (ФРН) дотепер не знайшли свого підтвердження у передбачений процесуальним законодавством спосіб, при цьому про місце перебування з 21 по 25 листопада взагалі не надано жодної інформації.