СБУ перехопила перемовини пілотів у Керченській протоці, які обстрілювали українців

Служба безпеки України оприлюднила запис перемовин екіпажів російського літаку СУ-30 та гелікоптеру КА-52 з відповідними пунктами управління

Відповідне відео СБУ опублікувала у Youtube.

"Ці перемовини не залишають жодних сумнівів, що російське військове керівництво свідомо віддавало наказ на застосування зброї проти українських кораблів. В цих перемовинах чітко вказується на використання двох "карандашів" (некерованих ракет) як з боку Су-30, так і з боку Ка-52", - сказав Фролов.  

Він сказав, що російські військові використали українські кораблі як мішень.

"Українські кораблі стали мішенню, де російські вояки зухвало відпрацювали свої навички застосування різних видів озброєнь", - сказав Фролов.

За його словами, повітряні судна використали зброю, виконали завдання та повернулися до пункту постійної дислокації.

Фролов сказав, що "українські військовослужбовці вижили дивом, адже зазнали 6 видів нападу".

"А саме: таран українського буксиру "Яни Капу" російським кораблем "Дон" прикордонного управління ФСБ РФ, бойове застосування двох ракет російським багатоцільовим винищувачем Су-30, бойове застосування двох ракет російським розвідувально-ударним гелікоптером Ка-52 , застосування росіянами крупнокаліберного корабельного озброєння – вогонь вівся по рубці, де перебували моряки, штурм українських моряків спецназом з застосуванням фізичного насильства", - сказав він. 

Він зазначив, що шостий вид насильства триває зараз – це фізичний і морально-психологічний тиск та незаконний арешт 24 українських військовослужбовців, відмова у допуску та приховування інформації про стан здоров'я 3 поранених. 

СБУ продовжує документувати злочини Росії проти українських військових і вже оголосила підозру 8 представникам прикордонних служб ФСБ та збройних сил РФ, що видавали накази нападу.  

"Серед них адмірал та контр-адмірал прикордонного управління ФСБ РФ", - сказав представник СБУ.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 437 (ведення агресивної війни), ст.15 (замах на злочин) та ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

Читайте також: Як дотримуватись інформаційної гігієни, коли війна