Україна попросить закрити Босфор через агресію Росії в Керченській протоці

Україна домагатиметься закриття протоки Босфор для російських кораблів

Про це заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки, повідомляє "Уніан".  

"У зв'язку з цим і нормами конвенції Монтре, а саме - 19-й пункт, будемо намагатися просити закриття протоки Босфор у Турецькій Республіці для того, щоб росіяни знали, як порушувати норми міжнародного права", - наголосив командувач ВМС.

За його словами, світова спільнота повинна визнати, що агресія була зі сторони Росії, адже це підтверджують усі докази. 

"Я, як командувач Військово-морських сил, прошу і висловлюю упевненість у тому, що світова спільнота все ж таки прийме рішення і визнає, що була проведена агресія проти Держави Україна", - заявив Воронченко.

Воронченко сказав, що Україна захищає  не тільки себе, але й західний світ. 

"Російська Федерація намагається встановити і поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому та Далекому Сході. Встановлення контролю над Україною є критично важливим, тому що повна реалізація тих демократичних та євроатлантичних перетворень приведе до краху імперських амбіцій та авторитарної державної машини Російської Федерації", - заявив Воронченко.

Читайте також: Як дотримуватись інформаційної гігієни, коли війна