"Ворскла" програла "Арсеналу" в Лізі Європи

У 5-му турі групового раунду Ліги Європи "Ворскла" поступилася в Києві англійському "Арсеналу"

Ліга Європи. 5-й тур

Група E

"Ворскла" (Україна) – "Арсенал" (Англія) 0:3

Голи: Сміт-Роу, 10, Ремзі, 27 (пен.), Віллок, 41

Матч між "Ворсклою" та "Арсеналом" мав відбутися у Полтаві, але після введення в десяти областях України воєнного стану, УЄФА вирішив перенести гру до Києва.

Після чотирьох турів у "Ворскли" залишалися лише теоретичні шанси на вихід до плей-офф. Полтавчани мали 3 очка та йшли у турнірній таблиці третіми. Стільки ж балів мав азербайджанський "Карабах".

"Арсенал" із 10 очками очолював турнірну таблицю та достроково гарантував собі вихід до плей-офф. На другій позиції перебував португальський "Спортинг", у якого було 7 пунктів.

"Ворскла" невдало розпочала матч та пропустила вже на 10-й хвилині. Захисник полтавчан Артур невдало вибив м'яч поблизу своїх воріт на Еміля Сміта-Роу, який відкрив рахунок у матчі.

Вдруге "Ворскла" пропустила на 27-й хвилині, коли арбітр призначив суперечливий пенальті за фол проти Аарона Ремзі, який сам реалізував одинадцятиметровий.

Третій гол у ворота Богдана Шуста на 41-й хвилині забив Джозеф Віллок, який точно пробив з лінії штрафного майданчика після швидкої атаки лондонців.

"Ворскла" поступилася "Арсеналу" з рахунком 0:3 та остаточно втратила шанси на вихід до плей-офф. 

Заключний матч групового раунду Ліги Європи "Ворскла" зіграє 13 грудня у гостях проти "Спортинга".

Читайте також: Воєнний стан: чи скасують в Україні спортивні змагання та футбольні матчі