Вибори показали, що правління "Грузинської мрії" підходить до завершення, - грузинський політолог

Накал політичної боротьби та зусилля, які доклала влада для проходження свого кандидата, показали, що політична боротьба в Грузії можлива, а також - що правління "Грузинської мрії" підходить до свого логічного завершення

Про це сказав грузинський політолог Гела Васадзе в ефірі Еспресо.TV.

"Після першого туру Григол Вашадзе мав певну психологічну, і не лише психологічну, перевагу. Але влада задіяла всі свої політичні і адміністративні ресурси, перекрила канали фінансування опозиції на грані порушення законів (а в деяких випадках - з порушенням законів), призначила вибори на будній день, і загалом добилася свого результату" - розповів політолог.

Гела Васадзе, зокрема, зазначив, що учора на виборчих дільницях перебували представники партії влади, які підтримували "незалежного кандидата" від влади та фіксували, хто прийшов на вибори. Також там перебували групи добре накачаних хлопців.

Також Васадзе сказав, що внутрішня та зовнішня політика не залежить від результатів президентських перегонів. "Президент у Грузії - символічна фігура. І ці вибори були не про те, хто стане президентом, а про владу. І про те, ти "за" чи "проти" Саакашвілі. Інша справа, що змінилася загальна ситуація у країні. Накал політичної боротьби та зусилля, які доклала влада для проходження свого кандидата, показали, що політична боротьба в Грузії можлива, а також - що правління "Грузинської мрії" підходить до свого логічного завершення. Тому що у нас є традиція - влада залишається при владі 2 виборних строки", - переконаний експерт.