Захопленим українським морякам видали одяг, взуття, - "омбудсмен"

"Уповноважена з прав людини в Криму" Людмила Лубіна розповіла про умови, у яких перебувають затримані й арештовані українські моряки

Про це повідомляє BBC-Україна. 

"12 українських моряків доставлені у слідчий ізолятор. Оскільки вони військовослужбовці, - війни немає у нас, але військовий стан Україною оголошено - їм загалом створили абсолютно нормальні умови для перебування в СІЗО", - розповіла Лубіна.

За її словами, моряки були у формі, втім, її носити у СІЗО не можна, тому морякам видали і одяг, і "все, що потрібно".

"Поміщені всі вони у недавно відремонтовані камери, їм видали тапочки, індивідуальні пакети гігієни. Вчора їм сухі пайки дали, а сьогодні вони вже на утриманні - триразове харчування, яке в принципі у нас непогане…", - додала "кримський омбудсмен".

Лубіна заявила також, що від українських моряків скарг не надходило. За її словами, "недозволених засобів" до моряків не застосовували. 

"Я не знаю, що вони мали на увазі - чи тортури, або якийсь психологічний вплив. Я вчора підійшла практично до кожного і запитала, чи застосовувалися такі заходи, як вони себе почувають, в яких умовах вони перебували... Я з'ясувала, що ніяких недозволених заходів не застосовувалося, ніхто їх не катував, ніхто їх не морив голодом", - сказала вона.

Лубіна сказала, що перед судом їх тримали у різних ізоляторах, адже "вони групою осіб скоювали злочини, їх разом, в одному приміщенні тримати не можна - це по закону так".

"Тепер, коли запобіжний захід обрано, вони утримуються в СІЗО, як годиться. Тобто вони вже визначилися на два місяці зі своїм місцем проживання", - підсумувала вона.

Читайте також: Нервовий воєнний стан