Україна - третя у світі за імпортом секонд-хенду, поступившись лише Пакистану та Малайзії

Секонд-хенд складає в Україні більше половини імпорту продуктів легкої промисловості

Про це в коментарі Укрінформу заявила президент-голова правління Асоціації підприємств легкої промисловості "Укрлегпром" Тетяна Ізовіт.

“Понад 54 відсотки імпорту готової продукції  легкої промисловості становлять товари секонд-хенду. Цей обсяг рівнозначний втраті щорічно 45 тис. робочих місць у державі”

За словами Ізовіт, Україна минулого року зайняла третє місце у світі за обсягами імпорту секонд-хенду. “Попереду лише Пакистан і Малайзія, а після нас в десятці – Росія, Камерун, Гватемала, Кенія, Індія, Туніс”.

Як зазначила глава правління, проблема з секонд-хендом в Україні існує не один десяток років. Його якість ніхто не контролює. Крім того, часто під виглядом такого товару завозять нові речі. Всі ці фактори створюють неконкурентні переваги для його імпортерів у порівнянні з українськими виробниками.
“Імпортери секонд-хенду, користуючись законодавчою можливістю безконтрольної торгівлі, вже не перше десятиріччя кажуть нам,  що бідні пенсіонери не можуть собі дозволити нічого, окрім секонд-хенду. Але якщо всі платитимуть податки, то пенсіонери отримають гідні пенсії і зможуть купувати собі якісніші товари”, - переконана  голова правління Укрлегпрому.