Наркотрафік, контрабанда, регіонали: Береза про загрозу нацбезпеці на Херсонщині

Голова ТСК Борислав Береза заявив, що під час розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк на Херсонщині вони виявили загрозу національній безпеці

Про це Борислав Береза написав у своєму Facebook.

Члени ТСК приїхали на Херсонщину аби розбиратися у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк. У ході розслідування комісія "виявила контрабанду від сепаратистів, наркотрафік, глобальну корупцію, змову місцевої влади із криміналітетом, співробітництво із окупаційною владою Криму та вплив біглих "регіоналів" на Херсонську область".

Береза зазначив, що задля розв'язання проблем у Херсонщині треба вводити не воєнний стан, а надзвичайний.

Голова ТСК, посилаючись на представника президента по АР Крим Бориса Бабіна, зазначив, що у регіоні є загроза національній безпеці та ознаки втрати національної державності.

 

6 листопада нардепи підтримали проект постанови №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів" .

Комісію очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза, заступником голови призначено народного депутата від БПП Сергія Алєксєєва.

Також до складу ТСК увійшли нардепи від БПП - Юрій Буглак, Валерій Карпунцов, Мустафа-Масі Найєм, Максим Саврасов, Василь Яніцький; від "Народного фронту" - Ігор Алексєєв, Сергій Висоцький, Антон Геращенко; опоблоківці - Юрій Павленко, Дмитро Шпенов; депутат від "Самопомочі" Олена Сотник, від "Батьківщини" - Ігор Луценко, від "Відродження" - Андрій Шипко, від "Волі народу" - Євген Рибчинський, від "Радикальної партії Ляшка" - Ігор Мосійчук, а також позафракційні нардепи Ірина Геращенко та Остап Єднак.

Як зазначалось раніше, ТСК розслідує напади та вбивства активістів в Одесі, Херсоні, Києві, Харкові та Сєверодонецьку.