"Підірвати Керченський міст перед виборами": Клімкін заявив про навалу російських фейків

Міністр закордонних справ України Павло Клімкин попередив про посилення російською пропаганди, спрямованої на жителів південних і східних регіонів України

Про це Клімкін повідомив у Facebook.

За словами міністра, фейкові повідомлення поширюють у соцмережах. Російські пропагандисти активізувалися після нападу РФ на українські кораблі в Керченській протоці. Зокрема росіяни звинувачують українських моряків у намірі підірвати Керченський міст і пов'язуть це із майбутніми виборами в Україні.

"За останні кілька днів російські фейки просто заполонили соціальні мережі у східних та південних регіонах України. Розповідають, що начебто наші моряки планували масштабну провокацію, щоб підігріти ситуацію перед виборами, зокрема, підірвати міст через Керченську протоку", - написав Клімкін.

Голова МЗС наголосив на необхідності працювати з населенням у цих регіонах, щоб протистояти пропаганді окупанта.

"Я переконаний, що головне в будь-якій ситуації - люди. І з ними потрібно обов’язково розмовляти. Звичайно, пости в ФБ і телебачення - це досить зручна опція, але я закликаю не переоцінювати їх ефективність і зустрічатись з людьми особисто. Потрібно їхати в регіони, які є мішенню цієї масштабної дезінформаційної кампанії. Найближчим часом планую саме так вчинити", - додав Клімкін.