СБУ оприлюднила розмови командира росіян, який напав на українських моряків

28 листопада Служба безпеки України перехопила радіопереговори одного із офіцерів ФСБ РФ та командира російського корабля прикордонної служби ФСБ РФ капітана 2-го рангу Соляєва

Відповідні переговори СБУ оприлюднило на брифінгу СБУ та головного управління розвідки МОУ.

"Мова йде про переговори між посадовими особами РФ та командуванням російських військових кораблів, які переслідували броньовані катери і буксир ВМС України під час ефірного слідування до Керченської протоки днем раніше", - сказав начальник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

Відповідні радіопереговори відбулися 28 листопада. Тоді співрозмовники обговорювали переговори, які СБУ оприлюднила 26 листопада. За словами Гуськова, Росія хоче підробити радіопереговори, які оприлюднила СБУ.

"Речення "Во все сводки попадем" а також часові відмітки 2:30 - 2:35 із фрагменту інших радіопереговорів, які було оприлюднено Генштабом ЗСУ 26 листопада", - повідомив Гуськов.

Зазначається, що СБУ має 2 версії щодо цих переговорів. 

"Ми допускаємо, що це зроблено навмисно, а самі радіопереговори є спектаклем. І робиться це для того, щоб через навмисне злиття інформації підштовхнути головне управління розвідки МОУ або СБУ України до її оприлюднення в якості доказів злочинних дій Кремля", - зазначив Гуськов.

Так, у Кремлі можуть практично миттєво випустити власний сюжет про те, як готувався спектакль. У підсумку - дискредитація та недовіра до усіх матеріалів радіоперехоплень СБУ, які раніше вже були перехоплені українськими військовими.

"Ще є друга версія. Ми не виключаємо, що нехтування правилами протидії радіорозвідці з боку окремих представників російських спецслужб може бути пов'язана з примітивізмом по роботі або звичайною дурістю. Дурістю у звичайному солсберійському стилі", - заявили у СБУ.