США, Канада і Мексика підписали нову торговельну угоду взамін NAFTA

Президенти США і Мексики Дональд Трамп і Енріке Пенья Ньєто і глава уряду Канади Джастін Трюдо на полях саміту "Великої двадцятки" в Аргентині підписали нову торговельну угоду

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відзначається, що тристоронній договір приходить на зміну Угоді про північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA), яка була підписана в 1992 році.

Також повідомляється, що укладена на нових умовах угода, переговори про яку тривали більше року, визначить параметри одного з найбільших міждержавних торговельних блоків.

Варто підкреслити, що ініціатором переукладення угоди був глава США. На думку Дональда Трампа, NAFTA призвело до втрати робочих місць у Штатах. Так, перегляд угоди був одним з передвиборних обіцянок американського президента.

"Це була битва", - заявив Трамп, коментуючи підписання нової угоди.

Трюдо, в свою чергу, висловив думку, що нові домовленості усувають невизначеність, яка зараз нависла над північноамериканським регіоном.

Додамо також, сторони домовилися переукласти договір на початку жовтня. Новий документ поки що не вступає у свою законну силу, його повинні ратифікувати парламенти трьох країн.