У Білорусі вперше прокоментували агресію РФ у Керченській протоці

29 листопада міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей дав перший коментар щодо позиції Мінська у захопленні Росією українських кораблів у Керченській протоці

Про це повідомляє "Белта"

"Ми, звичайно, хотіли б, щоб не було зроблено ніяких кроків, які б призвели до подальшого зростання напруженості у нашому регіоні. Тому що це здатне вплинути не тільки на регіональну, але й на міжнародну безпеку в цілому. Ми переконані, що сторони конфлікту розуміють свою відповідальність за ситуацію в регіоні, за регіональну безпеку", - заявив міністр.

Макей зазначив, що ситуація "поступово сповзає до прірви великого конфлікту". Він вважає, що спостережувані ним зараз "емоційні заяви, які лунають з боку зовнішніх гравців", в кінцевому підсумку приведуть лише до подальшого зростання напруженості.

"Ми завжди говорили про те, і це неодноразово підкреслював глава білоруської держави, що Білорусь готова внести свій вклад, якщо це буде прийнятно відповідними політичними гравцями, у врегулювання ситуації і розрядку тієї напруженості, яка сьогодні, на жаль, присутня в нашому регіоні", - заявив Макей.

Він сказав, що Білорусь слідкує за позицією України і Росії, а також обдумує версії кожної зі сторін. 

"Звичайно, нам важливо було б отримати і від однієї, і від іншої сторони об'єктивну інформацію для того, щоб мати свій реальний аналіз ситуації, пов'язаної з цим інцидентом", - додав міністр.

Читайте такожНервовий воєнний стан