До захоплених українських моряків у Москві не пускають адвокатів

До захоплених росіянами у Керченській протоці та перевезених до Москви українських моряків не пускають адвокатів та консулів

Про це заявив адвокат Микола Полозов, який є захисником капітана катера "Бердянськ" Дениса Гриценка, повідомляє "5 канал".

"Російська влада дала інформацію українській стороні про те, де перебувають моряки ввечері в п'ятницю, коли СІЗО були закриті. Субота, неділя – СІЗО теж закриті. Раніше, ніж в понеділок, ні консули, ні хтось з адвокатів потрапити туди не зможуть. Там посилений прохід для адвокатів, необхідно отримувати дозвіл слідчого, а це може затягнути процес і на день, і на два, і на тиждень. Залежно від бажання слідчого давати дозвіл", – сказав Полозов.

Усіх захоплених українських моряків доправили до Москви. 21 моряк перебуває у СІЗО "Лефортово", троє поранених - у лікарні СІЗО. За даними їхніх захисників, військовополонені нині у карантинних одиночних камерах. Це кімнати півтора на два метри, там нічого немає, крім стола, лави та залізного ліжка. Військові однострої в українців забрали, видали тюремний одяг.