Фотопортрет Вінсента ван Гога виявився знімком Гога, але не Вінсента

Одна з двох відомих фотографій художника Вінсента ван Гога, швидше за все, є зображенням його брата Тео ван Гога

Про це повідомляє New York Times.

Судово-медична експертиза у Амстердамському університеті підтвердила високу ймовірність того, що хлопчик на фотографії був 15-річним Тео Ван Гогом, а не Вінсентом, - коментують у місцевому музеї.

Це означає, що тепер є тільки один відомий фотографічний портрет голландського художника - на ньому йому 19 років. Обидві фотографії знаходяться в колекції амстердамського музею Ван Гога.

Фотографія, на якій зображено Вінсента ван Гога у 19-річному віці.

Фотографію, на якій зображений Тео, вперше публічно представив дослідник Марк Едо Тралбаут в 1957 році. У 2014 році в одному голландському телевізійному шоу поставили під сумнів особистість на фотографії, припустивши, що на ній зображена інша людина. В результаті фотографію вирішили віддати на експертизу.

Фото, яке виявилося зображенням Тео.

"Таке відкриття дозволило позбутися від наших ілюзій про особу на фотографії, і в результаті ми отримали портрет Тео", - сказав директор музею Ван Гога Аксель Рюгер.

Тепер залишилася тільки одна фотографія сором'язливого голландського художника, на якій йому 19 років. Обидві фотографії знаходяться в колекції музею.