Хабарниця з Одеської ОДА отримала 6 років в'язниці за 1,5 млн "подяки"

За матеріалами Служби безпеки України засуджено викриту на хабарі колишнього керівника одного з департаментів Одеської обласної державної адміністрації

Оперативники спецслужби встановили, що чиновниця вимагала від представників комерційних структур майже 1,5 млн грн. За вказану суму зловмисниця обіцяла сприяння щодо своєчасного перерахування підприємствам передбачених бюджетних коштів за виконані будівельні роботи, передає прес-центр СБУ.

У грудні 2015 року правоохоронці затримали держслужбовця в обласному центрі після одержання всієї суми хабара.

Приморський районний суд Одеси визнав затриману винною у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Також зловмисницю позбавлено права займатися діяльністю чи обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та фінансово-господарських обов’язків на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності на строк 3 роки з конфіскацією належного їй майна, окрім житла. 

Як уточнює одеське видання Думская.net, йдеться про колишню в.о. директора департаменту розвитку інфраструктури та ЖКГ Одеської обласної державної адміністрації Тетяну Марченко, затриману в грудні 2015 року

"У колонію, втім, вона не відправиться: перебування у СІЗО Марченко зарахували згідно із "законом Савченко" з розрахунку день за два. Таким чином, термін покарання спливе вже найближчим часом", - наголошується у повідомленні.

Журналісти нагадають, що свою посаду Марченко отримала ще 2013 року - за "регіонала" Скорика на чолі ОДА. Після перемоги Революції Гідності продовжила працювати вже у команді Саакашвілі.