США запроваджує більш жорсткі санкції проти Росії, ніж ЄС, - журналістка World Politics Review

Американські санкції проти Росії жорсткіші, ніж запроваджені ЄС. Адже європейські країни мають більший товарообіг з РФ та більшу кількість громадян, які симпатизують росіянам

Так вважає Джуда Грейнстайн, політична оглядачка американського видання World Politics Review. Про це вона заявила в ефірі телеканалу Еспресо у програмі "Світ цього тижня" виробництва французького суспільного телемовника France 24.

"Уряд США був дуже суворий та щедрий з приводу санкцій проти Росії. В Америці чи у Вашингтоні дуже мало про-російського населення та електорату. Натомість, таких багато у європейських країнах – Італія, Греція, навіть Німеччина та Франція. Америка з легкістю накладає санкції на Росію, адже в них не така вже й потужна двостороння торгівля. Тому країни, які насправді страждають від санкцій, знаходяться тут, у Європі", - сказала Грейнстайн.

Програма "Світ цього тижня" - це щотижневий огляд міжнародних подій від французьких журналістів телеканалу France24. Вона транслюється на Еспресо кожної неділі о 21:00.