Українець Гвоздик виборов звання чемпіона світу з боксу у напівважкій вазі

У канадському Квебеку на арені Videotron Centre відбувся чемпіонський бій у напівважкій вазі за версією WBC. 31-річний українець Олександр Гвоздик в 11-му раунді нокаутував Адоніса Стівенсона і став чемпіоном світу з боксу

Поєдинок вийшов непростим для українця. Перші два раунди пройшли в рівній боротьбі. Стівенсон постійно тримав на відстані опонента вилітаючим джебом й Олександру ніяк не вдавалося підібратися на ударну відстань до суперника, пише Спорт.ua.

А на початку третього раунду у Гвоздика пройшов правий прямий, який змусив здригнутися Стівенсона. Втім, претендент не став кидатися добивати збентеженого таким казусом канадського боксера.

"Надалі бій проходив у рівній боротьбі. Гвоздик розумів, що розвиток подій не дозволить йому перемогти завдяки рішенню суддів. Але з періодичними спалахами активності від українця Стівенсон впевнено справлявся", - зазначається у повідомленні.

З 7-го раунду канадець почав помітно втомлюватися, і удари Олександра все частіше досягали мети. Втім, важкі удари Стівенсона також завдавали чимало неприємностей українцеві. Особливо тяжко довелося Олександру в 10-му раунді, коли він хаотичними клінчами намагався уникнути падіння на канвас після активних атак чемпіона. Але у кінцівці він зібрався і провів серію з трьох ударів, які припали в ціль.

У 11-му раунді Гвоздик пішов ва-банк. Та не тільки пішов, а серією потужних ударів "розстріляв" опонента, відправивши того в нокаут.