"Путін вчиться повільно": голова Пентагону Меттіс про напад РФ у Керченській протоці

Міністр оборони США Джейс Меттіс назвав "нахабною зневагою" напад Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки та захоплення українських моряків

Про це повідомляє "Голос Америки".

Меттіс наголосив, що це є одним із проявів посилення російського військового впливу в Європі на порушення міжнародних угод, таких як Договір про обмеження ракетних озброєнь малої та середньої дальності.

"В Європі немає нових ракет США, але є нові російські ракети. Договір, який поважає тільки одна сторона, не може бути ефективним і не захистить нас. Тож ми відновимо наші зусилля з контролю над озброєнням, але справа за Росією. Про це також свідчить нахабна зневага та порушення росіянами договору 2003 року з Україною, що дозволяв російським та українським кораблям вільно проходити через Керченську протоку. Цей договір було нахабно порушено минулими вихідними", - сказав Меттіс.

Читайте також. Воєнний стан: причини і наслідки

Голова Пентагону наголосив, що дії російської влади шкодять насамперед російському народу.

"Це дуже складна ситуація, адже пан Путін, вочевидь, вчиться повільно. Він не визнає, що те, що він робить, створює ворожнече ставлення до його народу. Він не діє в інтересах російського народу, він фактично змушує НАТО до переозброєння та зміцнення демократичної позиції, єдиної позиції всіх демократій разом. Ми бачимо, що маємо справу з кимось, кому ми просто не можемо довіряти", - підсумував Меттіс.