СБУ розслідує розкрадання 13,6 млн грн в "Укроборонпромі"

Служба безпеки України розслідує розкрадання 13, 6 млн грн на держпідприємстві "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром"

Про це йдеться в ухвалі судді Галицького районного суду м. Львова щодо надання слідчому доступу до документів низки підприємств, що фігурують у справі.

Службові особи ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" (код ЄДРПОУ 07684556, Львівська обл., м. Львів, вул. Авіаційна, буд. 3) допустили розтрату бюджетних коштів у особливо великому розмірі при здійсненні упродовж 2016-2017 років закупівель комплектуючих для ремонту авіаційної техніки у ТОВ "Компанія інженерної взаємодії в авіації", - йдеться в ухвалі.

З документа витікає, що в період 2017-2018 років посадовці ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" сфальшували акти приймання-передачі авіаційно-технічного майна від ТОВ "Грандавіатайм" (нині "Таймсервісторг") та безпідставно перерахували 13,6 млн грн державних коштів на рахунок комерційної структури.

Своєю чергою, ТОВ "Грандавіатайм" відобразило отримання вищевказаного обладнання від ТзОВ "Міленкор", ТзОВ "Мілтон Трейд" та ТзОВ "Тімбер-Проф", які відобразили закупівлю товарів у ТзОВ "ТП Плейн" і ТзОВ "Нью Лайт Компані". Вказані підприємства мають ознаки фіктивності: маніпулюють номенклатурою купівлі-продажу товарів, робіт та послуг, не мають необхідних виробничих активів, робочої сили, не здійснюють реальної господарської діяльності тощо.

Суд задовільнив клопотання про надання слідчому необхідних документів.