Затримання українців у Грузії: у Порошенка заявляють, що Семенченко провокує міжнародний скандал

Причетність народного депутата України Семена Семенченка до затриманих у Грузії зі зброєю українців може викликати міжнародний скандал

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV радник президента України Юрій Бірюков.

"Мене у всій цій історії бісить, що Семенченко в нас де-юре і де-факто перший заступник голови Комітету парламенту з нацбезпеки і оборони. Якщо така фігура з дипломатичним паспортом з'являється хоча б поруч у такій історії, це неминучий дипломатичний скандал. Те, що він має стосунок до всієї цієї грузинської історії - це факт, що здійснився", - сказав Бірюков.

Радник президента наголосив, що з дипломатичної точки зору інцидент виглядає дуже погано.

"З точки зору дипломатичного протоколу ситуація жахаюча. Це в иглядає так, ніби представник влади України з дипломатичним паспортом з'являється поруч із такою історією. Що можуть подумати грузини - широкий асортимент", - сказав Бірюков.

Раніше Бірюков написав у Facebook, що Семенченко в Грузії "підставив "своїх" людей і в останній момент утік".

"У мене є різного роду контакти, вони підтвердили інформацію про те, що Семенченко в Тбілісі, що Семенченко втравив нас в дипломатичний скандал, що Семенченко підставив "своїх" людей і в останній момент утік. А завтра грузинський МЗС буде висловлювати нашим дипломатам за цю гніду, адже він був у Грузії за офіційним документом, як представник влади України", - писав Бірюков.

Сам Семенченко у Facebook повідомив, що зустрівся з адвокатами затриманих і заперечив свій дипломатичний статус.

"У зв'язку із затриманням українських громадян в Тбілісі займаюся інформуванням їх сімей, організацією адвокатів і з'ясуванням ситуації яка призвела до даної провокації. І немає у мене ніякої дипломатичної недоторканності - тут я самий звичайний іноземець", - написав Семенченко.