Активи Коломойського надалі під арештом, - ПриватБанк

Судовий наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників банку, Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова наразі залишається чинним

Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Активи Коломойського, Боголюбова та шести компаній, які, як заявляється, їм підпорядковуються - надалі знаходяться під арештом.

"Судовий наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників Банку, пана Ігоря Коломойського та пана Геннадія Боголюбова, та шести компаній, які, як заявляється, підконтрольні їм, на суму 2,6 млрд дол. США наразі залишається чинним. Відповідачам і надалі заборонено, крім іншого, відчужувати свої активи без згоди Банку або дозволу англійського суду", - йдеться у повідомленні банку.

 

Суддя Фанкорт дозволив ПриватБанку оскаржити в апеляційному суді Лондона це рішення.

У банку також зазначили, що подадуть апеляційну скаргу найближчим часом. Ціна позову банку до колишніх його власників становить приблизно $3 млрд.

У ПриватБанку наголосили, що мають достатньо підтверджень "шахрайських дій та відмивання коштів в особливо великих розмірах".

Як повідомлялось раніше, ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона за шахрайські дії на суму близко $1,9 млрд. Кошти ніби були передані 46 українським структурам на підставі підроблених кредитних угод, після чого їх перерахували шостому, сьомому і восьмому відповідачу.

Водночас, адвокати Ігоря Коломойського заявили, що суд зобов'язав ПриватБанк повною мірою відшкодувати судові витрати олігарха.

Високий суд Лондона відмовився розглядати позов "ПриватБанку" проти його екс-власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.