Гримчак пояснив, чому Порошенко скоротив термін дії воєнного стану

Позиція про те, що воєнний стан буде 30 днів, була відома ще до внесення закону у Верховну Раду

Про це у програмі "Вердикт" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів заступник міністра з питань окупованих територій Юрій Гримчак.

"Позиція про те, що воєнний стан буде 30 днів була ще до початку обговорення. Є рішення РНБО, в якому записано було 60 днів. Згідно законодавства президент був повинен оприлюднити це рішення. Воєнний стан вводиться указом президента, але затверджується Верховною Радою", - сказав Гримчак.

За його словами, згідно указу президента воєнний стан було введено 26 листопада. Потім, коли це вносили до парламенту, вже було відомо, що воєнний стан буде 30 днів. Це підтверджують слова народних депутатів, які були в залі.

На уточнююче питання ведучого, чому ж все ж таки, президент скоротив термін дії воєнного стану, Гримчак відповів наступне:

"Тому що для багатьох із наших так званих опозиціонерів вибори набагато цікавіші і важливіші, ніж захист нашої країни", - сказав він.

Зазначимо, що у першому указі президента пропонувалося запровадити воєнний стан від 26 листопада 2018 року строком 60 діб до 25 січня 2019 року.