Макчвари: McDonald's судиться з українським виробником попкорну

Компанія McDonald's подала позов до українського Міністерства економічного розвитку і торгівлі та українському холдингу “Асканія-Трейдинг”

Американська McDonald's International Property Company вимагає заборонити українській компанії “Асканія-Трейдинг” використовувати торгові марки Mc'Corn і MacCorn.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 29 листопада, пише liga.net.

У повідомленні йдеться, що американська компанія вимагає заборонити “Асканії-Трейдинг” використовувати та передавати право власності на знаки для товарів і послуг за свідоцтвами України №130111 і 130112 від 11 жовтня 2010 року іншим особам або відмовлятися від зазначених свідоцтв на знаки для товарів і послуг.

Засновниками української компанії, згідно з даними сервісу YouControl, є Валентин Пономаренко та Олег Журавський. Компанія займається виготовленням попкорну для мікрохвильових печей.

McDonald's хоче заборонити використовувати бренд Mc'Corn 

фото: Ascania FMCG

Судова тяганина триває вже третій місяць, але підготовче засідання у справі весь час переносять - процес затягується.

На сайті холдингу “Асканія Трейдинг” йдеться, що Mc'Corn - це власний бренд. Водночас в офісі Асканії-Трейдинг на момент публікації на запит видання не відповіла.

"Продукція під ТМ Mc'Corn випускається у співпраці з найбільшим європейським виробником попкорну для приготування в мікрохвильовій печі датською компанією Popz Holding LLC", - зазначено на сайті компанії.

В українському офісі McDonald's  конкретизувати причину і деталі спору відмовилися, повідомивши, що інформація є конфіденційною.