Через воєнний стан процес підготовки до місцевих виборів розпочнуть спочатку, - Парубій

Для проведення місцевих виборів у 10 областях, де оголошено військовий стан, виборчий процес доведеться почати спочатку після завершення воєнного стану

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій на Форумі об'єднаних громад, який транслює Еспресо.TV.

"Коли стояло питання про введення воєнного стану, в нас відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих 10 областях, де введено воєнний стан. Ми всі спільно є в одній позиції, що було би правильно, якби вибори пройшли незалежно від воєнного стану. Але на жаль на сьогодні це неможливо вже зробити, по процес проведення виборів уже був перерваний. Фактично він уже не може повернутися в ту саму точку, він має починатися спочатку", - сказав Парубій.

Голова парламенту зазначив, що не вбачає проблем із таким способом проведення місцевих виборів.

"Я думаю, що не буде труднощів і проблем. Після завершення терміну воєнного стану буде розпочато процес і в найближчий період будуть оголошені вибори в громади в тих 10 областях, де був оголошений воєнний стан. У відкритий демократичний спосіб, щоб ми не поставили під будь-який сумнів юридичні підстави, право вибору і право конкуренції під час проведення цих виборів", - додав Парубій.

Спікер Ради наголосив що такого рішення дійшли після консультацій із юристами та ЦВК

"Ми провели консультації з Центральною виборчою комісією, з юридичним відділом Верховної Ради і знайшли тільки такий вихід", - сказав Парубій.