Гройсман хоче завершити реформу децентралізації за 600 днів. Інфографіка

За словами прем'єра, до 2020 року вся територія України повинна складатися з місцевих громад

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі Еспресо.TV

“Ми пройшли перший етап реформи децентралізації” - заявив глава уряду. - “Зараз ми маємо вийти на новий етап реформи децентралізації, щоб в 2020 році всі необхідні рішення були ухвалені, і ми мали всю територію України, яка буде формуватися з відповідних самодостатніх спроможних громад”.

Також Гройсман заявив, що до 2020 року потрібно провести вибори: “Це дасть можливість якісно розподілити і повноваження на місцях, і завершити сам процес децентралізації”.

Крім того, прем'єр розповів, що уряд має сім пріорітетів  та вже утвердив календарний графік нової хвилі децентралізації. Орієнтовний термін ухвалення всіх потрібних рішень – близько 600 днів (1,5 року).

“Він включатиме прийняття нового законодавства щодо в тому числі прийняття рішення і створення вже мапи нових громад, й затвердження перспективних планів по всіх областях”, - пояснив глава уряду.

Також передбачений новий закон про службу в органах місцевого самоврядування.

“У лютому ми можемо вийти на фундаментальне рішення - зміни до Конституції у частині децентралізації та місцевого самоврядування”, - заявив прем'єр.