Microsoft видалила рекламу з Охлобистіним за заклики душити Вселенський патріархат і спалювати геїв

5 грудня компанія Microsoft видалила рекламний ролик за участю актора Івана Охлобистіна, в якому він рекламує програмне забезпечення

Про це повідомляє "BBC". 

Охлобистін зіграв у ролику "Пару порад від Івана Охлобистіна - "комп'ютерного доктора". Образ доктора використали тому, що Охлобистін грав лікаря в популярному російському серіалі "Інтерни". Відео з'явилося на офіційному YouTube-каналі Microsoft в Росії в кінці листопада.

"Ну що, дорогі мої, лікуватися будемо?" - запитує він у ролику, після чого пропонує їм встановити ліцензійну Windows.

Втім, 5 грудня прес-служба Microsoft повідомила, що ролик був знищили. Повідомляється, що зображення Охлобистіна зникло і з російського представництва Microsoft (копія сторінки збереглася в кеші Google). KeyFrame Production, яка займалася створенням відео, також видалила ролик з Охлобистіним зі своєї сторінки у Facebook.

"Microsoft підтримує принципи різноманіття та відкритості в кожному аспекті своєї роботи, і ми видалили відеоролик, який з'явився на нашій сторінці в YouTube, а також весь відповідний контент з нашого сайту", - йдеться в повідомленні.

Помічник Охлобистіна, Максим Брусніцин сказав, що при підготовці рекламного ролика актор безпосередньо з Microsoft не спілкувався.